Eenakterfestival in Baarn

Eenakterfestival in Baarn

Al sinds jaar en dag probeert Tovedem elke twee jaar een eenakter op de planken te brengen, waarbij het hoogtepunt ligt bij het Eenakterfestival in Baarn. Een weekend gevuld met 8 verenigingen die ‘strijden’ om 3 prijzen, te weten de prijs voor de beste regie, de prijs voor de beste acteur/actrice en de prijs voor de beste productie. In het recente verleden is het Tovedem al een paar keer gelukt om prijzen mee te nemen naar De Meern.

Dit jaar was het aan René Koppers en Suzanne Slaterus om te proberen een prijs in de wacht te slepen. Onder bezielende regie van Ineke Hermus en regie-assistentie van Mirjam Backus speelden zij het stuk Sneeuwengel. Een prachtig stuk wat zich afspeelt in een louche peeskamer in Amsterdam. In september zijn zij enthousiast begonnen met repeteren.

Op 21 januari speelden René en Suzanne, perfect in de grime gezet door Elly Christiaanse, de sterren van de hemel in Theater de Speeldoos in Baarn. Na afloop was de jury alleen maar lovend over de voorstelling. “Het boeide me van begin tot het eind,” “Het toneel zag er echt uit hoe een peeskamer er uit ziet,” (we vroegen ons wel af hoe dit jurylid dit wist…) en “juist door de rust te zoeken bleef het geloofwaardig,” waren een paar kreten.

Het enthousiasme direct na afloop van de voorstelling gaf goede hoop voor de prijsuitreiking. Na lang beraad van de jury kwamen de verlossende woorden. Ineke Hermus won de eerste prijs voor de beste regie! Vervolgens kwamen de nominaties voor de beste acteur/actrice en weer was Tovedem vertegenwoordigd. Suzanne Slaterus kreeg een nominatie maar werd helaas niet de winnares van deze prijs. Tot slot hoorde Sneeuwengel bij de beste 3 voorstellingen! Ook hier vielen we net buiten de hoofdprijs, maar een terechte tweede plaats was ook een resultaat om heel trots op te zijn!

Suzanne, René, Ineke, Mirjam en Elly, ontzettend gefeliciteerd met jullie eerste prijs, tweede prijs én nominatie! Als vereniging zijn we er trots op dat we zulke toppers in ons midden hebben!


Sponsoren