Boeing Boeing

Boeing Boeing

Speeldata: 6 en 7 april 2018
Regie: Henri Nap
Boeing Boeing is een toneelstuk van de Franse schrijver Marc Camoletti, voor het eerst uitgevoerd op 10 december 1960 in Frankrijk. In Nederland was het stuk op tv te zien in 1978 met in de hoofdrollen Manfred de Graaf en Rijk de Gooyer.
De rijke vrijgezel Paul beleeft de tijd van zijn leven met drie stewardessen van verschillende vliegmaatschappijen. Dit allemaal onder het afkeurende oog van zijn norse huishoudster annex partner in crime, Berthe. De ontwikkeling van de gloednieuwe en véél snellere Boeing 747 en een compleet nieuw vluchtschema gooit zijn leven in de war.
Ook had Paul niet gerekend op zijn oude vriend Freek uit Kampen die onverwacht op bezoek komt! In een opeenvolging van hilarische verwikkelingen waarbij de waarheid aan het licht dreigt te komen, wordt Freek gedwongen om als afleidingsmanoeuvre te dienen…
De verwikkelingen zijn verrukkelijk, niet in de laatste plaats door de intrigante van een huishoudster die steeds meer een stille motor achter het web van intriges blijkt. Het gebruik van clichés en voorspelbaarheden zorgt voor de uitbundige vrolijkheid en lichtzinnige charme van het stuk, en van deze voorstelling.


Sponsoren