Vrolijke eenakteravond in de Meern!

Vrolijke eenakteravond in de Meern!

Op zaterdag 23 april 2022 zullen drie groepen een eenakter opvoeren, te weten TOVEDEM,  Theaterduo Franje uit De Bilt en De Rederijkers uit Amersfoort. Voor de pauze twee eenakters “Feest” en  “Nadien”en na de pauze “Mijn slappe komedie, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt” .

Korte inhoud Feest:                                          Franje  (Anneke Iseger en Frits Blankensteijn)

Hermien, die samen met Evert een uitgeblust echtpaar vormt, is zeventig jaar geworden. Tijdens het aansnijden van de traditionele verjaardagstaart komen bij haar alle frustraties van een saai huwelijk naar boven. Dan komt zowel Hermien als Evert voor een complete verrassing te staan.

Korte inhoud Nadien:                                       De Rederijkers (Bert Edelenbos)

Jo is vanuit Almelo naar Amsterdam gereisd voor de begrafenis van haar vriendin. Het is haar allemaal niet meegevallen en per ongeluk is ook nog in een methadonbus gestapt. Als ze uitstapt is ze op een plek waar ze normaliter nooit komt. Ze treft daar Dinie. Een zonderlinge zwerfster die uit vuilnisbakken leeft. In de gesprekken die de bejaarde vrouwen voeren met elkaar en vaak langs elkaar, komen hun verloren idealen en illusies aan t woord.

Korte inhoud Mijn slappe komedie:               TOVEDEM (Magne van den Berg)

Ben en Louise zijn na een lang huwelijk gescheiden en hebben beide een nieuwe partner. Ben is gelukkig met Ellis en Louise met Don. Louise heeft een tafel in een restaurant gereserveerd om het over de caravan te hebben, die Ben destijds betaald heeft, maar waar Louise de spullen voor kocht en erg aan gehecht is. Er is echter iets mis gegaan met de reservering, waardoor ze moeten wachten tot er een tafel vrijkomt. Ondertussen probeert Louise, tegen de zin van Ben,  het gesprek over de caravan vast op gang te brengen. De tafel laat op zich wachten en de sfeer wordt er niet beter op. En gaat het eigenlijk wel om de caravan of is het allemaal veel gecompliceerder?    

Reserveer nu je kaarten!


Sponsoren