Tovedem

Onder deze naam spelen de volwassenen hun toneelstukken. Wij spelen 2 producties per jaar, één in april en één in november. Verschillende soorten stukken komen aan bod, meestal (maar niet altijd) met een komisch karakter. Onder leiding van steeds wisselende regisseurs proberen we een zo goed mogelijke productie neer te zetten, terwijl plezier voorop staat.

Tovedem bestaat uit maximaal 10 mannen en 10 vrouwen. Voor de dames bestaat op dit moment een wachtlijst. Per productie zijn er twee speelavonden, namelijk de vrijdag- en zaterdagavond. Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd van 20.00 tot 22.30 uur.

Aankomende voorstelling

DE SPOOKTREIN

Ik blader door een oud fotoalbum, de foto’s zijn bruinig, sepia heet dat.
O, kijk, een oude trein van vroeger. Welk jaar was het? Engeland 1930?
De reizigers komen me bekend voor…
Ze namen de laatste trein van Exeter naar Penzance en het was vreselijk slecht weer. Peggy en Charles waren net getrouwd, Elsie en Richard hadden voortdurend samen ruzie en Miss Bourne wilde naar haar zus in Truro, Loretta ging overal mee naar toe.
Wie hangt daar uit het raam? Die man verloor zijn hoed en wat doet hij? Hij trekt aan de noodrem! “Het was een prachthoed, net gekocht!”
Het kleine gezelschap strandt op Fal Vale, een stationnetje in the middle of nowhere. Door het bar slechte weer zijn ze genoodzaakt daar de nacht door te brengen, want een volgende trein komt er niet meer.
De stationschef gaat wel naar huis, want hij blijft hier zeker niet! “Weet u dan niet dat hier vannacht de spooktrein langs rijdt? Kijken naar die trein wordt een zekere dood. Ga weg, nu het nog kan!”
Het gezelschap besluit te blijven, met alle gevolgen van dien.
 
Als je wilt weten hoe dit afloopt en ben je benieuwd naar de laatste foto die gemaakt is? Rijd dan mee met de Tovedemtrein het verleden in.
Maar bedenk wel, nu kun je nog uitstappen!
Van de regisseur, Tonneke van der Sluijs.

Sponsoren